Maaltijd in rustige sfeer

Je hebt een feestmaaltijd:  iedereen valt aan en probeert zijn eigen bordje zo vol mogelijk te krijgen in de angst te kort te komen. Binnen een mum van tijd is alles op. Herkenbaar?

Op Aventurijn hebben we daar het volgende op gevonden: met Pasen maken we met elkaar een heerlijke maaltijd die bestaat uit veel verschillende kleine hapjes (crackertjes, kruidenboter, stukjes komkommer, eitje etc) Op het moment dat wij aan tafel gaan is er echter een spelregel:

Je mag niets voor jezelf pakken en ook niets voor jezelf vragen. Wat wel mag is dat je iets aan een ander aanbiedt. Deze persoon kan dan alleen “ja graag “ of  “nee dank je” zeggen.

Deze maaltijden hebben altijd een hele bijzondere harmonieuze sfeer. Voor de jongere kinderen is het echter wel een moeilijke opgave. Sommige kinderen  moet je er echt bij helpen. Met name het wachten tot je dát aangeboden krijgt waar je juist zo’n zin in had is best lastig. Voor de tieners was er dit jaar een element aan toegevoegd:  De polsen werden met een reep stof aan die van een ander gebonden, zodat je als het ware mee moest bewegen met je buurman/vrouw. Dat was natuurlijk reden voor hilariteit en veel pret.

Eet smakelijk!

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree