Berichtje van Tijn Touber over verrijkend onderwijs

verrijkend 022

In het kader van de actie: “500 quotes over verrijkend onderwijs” vroeg ik Tijn Touber een stukje te schrijven. Dit is wat hij mij terugmailde:

‘Toon Hermans schreef ooit: “Wat wil je later worden, vroeg de juf? Het was in de derde klas. Ik wist het niet. Ik dacht dat ik al iets was.” Natuurlijk is het belangrijk om van alles te leren, maar belangrijker wellicht is dat kinderen vertrouwen hebben in wie ze ten diepste zijn en de gelegenheid krijgen zichzelf beter te leren kennen, in plaats van alleen te worden volgestopt met informatie. Daarom werk ik graag samen met Aventurijn en het Kenniscentrum Verrijkend Onderwijs. In een tijd waarin onbezielde structuren instorten en bezieling structuur krijgt, is een frisse kijk op onderwijs waaruit een generatie kan voortkomen die meer vanuit bezieling in het leven staat van groot belang. En: veel succes met het Kenniscentrum!’

Bedankt Tijn!

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree