Rekenen met de brandweer

We zijn nu twee dagen te gast bij het Zonnehuis in Loenen omdat de school en het terrein nog onbruikbaar zijn na de brand van vorige week. Een prachtige plek, maar wel even wennen. We focussen ons op de verwerking van de brand en voorbereiding voor de toneelvoorstelling. “Wordt er dan ook nog bijvoorbeeld gerekend?” vroeg onze gastheer gisteren. Natuurlijk, waarom niet….

Vandaag kwam er een brandweerman met kleine brandweerwagen langs. De jongere kinderen mochten voelen hoe zwaar een pak is, en hoe veel kracht er op de slang staat. En natuurlijk even voelen of het water écht nat was op deze bloedhete zomerdag. De tieners kwamen hele andere dingen aan de weet: Wist je dat de rook in het lokaal zeker 600 graden was…Dat scheelde dus niet veel of het had gebrand want die rook was licht ontvlambaar.

Zij hoorden ook dat er bij de brand 450.000 liter water PER UUR is weggespoten. En als je dan weet dat het waterschap dinsdag langskwam omdat zij constateerden dat het niveau van het kanaal 30 cm was gezakt, hoeveel water is er dan in totaal op het gebouw gegaan?

De 2 hoogwerkers verbruikten ieder 2000 liter per minuut, de gewone wagens 400 liter per minuut en dan had je nog de kleine slangen van 125 liter per minuut. Daar kan je dus hele leuke sommetjes mee maken, niet omdat het moet, maar omdat je dat gewoon wilt weten! Op én met de brandweer kan je rekenen….

Wil je ons ondersteunen na de brand? Donaties zijn van harte welkom! NL 23 TRIO 0212 2632 69 We zijn een ANBI dus de gift is (onder voorwaarden) aftrekbaar van de belasting!

Posted in: Algemeen.