In de vakantie doen we helemaal niets!

Hoera, het is vakantie! De neven komen weer logeren; twee jongens van 11 en 13 jaar oud. Zo dadelijk gaan we ze ophalen van het station. Onze eigen jongens zijn door dolle heen. Coen en ik kijken elkaar aan. We hebben allebei gemengde gevoelens over deze logeerpartij. De vorige keer was namelijk niet helemaal vlekkeloos verlopen…

Als de neven hier zijn, vragen we hen altijd om onze jongens te helpen bij hun taakjes in huis: tafel dekken of afruimen, vaatwasser inruimen en de hond uitlaten. Dat ging voorheen als vanzelfsprekend, maar de vorige keer bespeurden we een lichte weerstand. En achteraf hoorden we van T1 en S dat ze flink geklaagd hadden.

“Waarom moeten we bij jullie altijd werken? We zijn te gast. En het is toch zeker vakantie. Dan willen we helemaal niets hoeven te doen!”

Die keer hoorden wij het via de jongens. Maar vandaag, een half jaar en een flinke dosis testosteron later, zou het weleens rechtstreeks in ons gezicht gezegd kunnen worden. Coen besluit de koe direct bij de horens te vatten. Bij aankomst verdwijnt de gang normaal gesproken direct naar zolder. Dit keer niet: allemaal op de bank!

“Oké mannen, wij hebben begrepen dat jullie tijdens de vakantie lekker willen luieren. Dat begrijpen we – het is tenslotte pas echt vakantie als je helemaal niets hoeft te doen. Hierin willen we jullie graag tegemoet komen en daarom bieden we jullie de keus uit twee vakantie arrangementen.

Het luxe arrangement: wij verwennen jullie met ontbijt op bed en ruimen alles achter jullie op. Voor ons is dit echter geen vakantie maar extra werk. Daarom vragen we hiervoor 15 euro per persoon per nacht; een vriendenprijsje omdat jullie familie zijn.

Mochten jullie dit niet kunnen betalen, dan kunnen we jullie ook het low-budget jongeren arrangement aanbieden: jullie helpen met de taakjes in huis en in ruil hiervoor krijg je kost en inwoning. Zeg het maar.”

De neven hebben met stijgende verbazing naar Coen zitten luisteren. Het blijft even stil. Ze kijken ze elkaar aan en beginnen dan te lachen.

“Als dat de opties zijn, doe ons dan maar het jongeren arrangement.”

Een verstandige keuze. (En met twee paar handen extra, hebben Coen en ik nu bijna echt vakantie!)

Posted in: Publiciteit.
Tagged: , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *