Muziek, muziek!

Vandaag kregen wij bezoek van twee musici uit het Radio Filharmonisch Orkest:
“Is dat klassiek? want dan vind ik het niet mooi…” Tja, toen kwam natuurlijk de vraag: wat is klassiek… Kijk je wel eens naar een film? Doe je dan je oren dicht?

Met andere woorden wat is klassieke muziek dan? Bestaat dat wel, of is er gewoon alleen MUZIEK?
Andrea en Huub, viool en altviool, vertelden vol verve over muziek en het werken in een groot symfonie orkest.Van optredens met Ali B. tot spelen in het concertgebouw, van bierdrinkende mensen op Lowlands tot de microfoons van Radio 4 en spelen voor een zaal vluchtelingenkinderen. Dat maakte indruk. Uiteraard werd er ook gespeeld. Mozart, Bach, Bartok, maar ook de Pirates of the Caribbean.

Alle kinderen proefden van de muziek, ieder op hun eigen manier. Op de vraag wat voel jij bij deze muziek kwamen er verschillende reacties: “verdrietig”, “alsof je wakker wordt en de dag nog moet beginnen”, “alsof je haast hebt”. Tot slot gingen we nog even verder met de kinderen die er maar geen genoeg van kregen.

Op de vraag wat de musici het leukste vonden kwam volmondig: het sámen spelen en dan maakt het niet uit met welk niveau. Dat hebben een aantal kinderen dan ook mogen ervaren toen we tot slot samen gingen musiceren; spelen en zingen.

Wat is muziek toch bijzonder!
Wil je meer weten over Aventurijn? Kom dan naar één van onze informatiemiddagen

Posted in: Algemeen.