Naar het museum met jongeren

DSCN2417

Aventurijn heeft sinds kort een samenwerkingsproject met de educatieve afdeling van het Kröller Müller museum. Vandaag was het de beurt aan de jongeren. Eerst zouden we een kort bezoek brengen aan de schilderijen afdeling om daarna de beeldentuin te bekijken.  Het was prachtig om te zien hoe 10 jongeren in de ban raakten van kunstwerken van van Gogh, Picasso en anderen. Om hen wat bewuster naar de schilderijen te laten kijken had ik per groepje van 2 een enveloppe met een paar miljoen dollar meegenomen. Opdracht was 3 schilderijen te “kopen”, maar ze mochten elkaar ook overbieden. Een soort veiling dus. Met veel plezier werden schilderijen gekocht en verkocht, vaak vér onder de marktwaarde vertelde een gniffelende suppoost ons. Het was mooi om te zien hoe twee jongens in de ban raakten van een “neon kunstwerk” en werkelijk, zelfs op de terugweg nog,  vreselijk baalden dat een ander groepje meer had geboden.

In de beeldentuin was het de opdracht mooie foto’s te maken met of om kunstwerken heen. Wat een pret en enthousiasme bracht dat teweeg.

Bij terugkomst op school kreeg iedereen een ansichtkaart van een van de door hem/haar “aangekochte”werken waarop zij een kort gedicht schreven.

     NeonlampOLYMPUS DIGITAL CAMERA

     vrolijk, blij

     alleen naar kijken

     wat is het mooi

     windbloem

Wil je meer zien van het Kröller Müller project? Op de hemelvaartmarkt op 9 mei zullen we een expositie inrichten met foto’s en materiaal dat jong en oud maakte tijdens diverse bezoeken aan dit prachtige museum.

DSCN2412

 

Posted in: Algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *