Oudleerling naar universiteit

DSCF2231

Vaak vragen mensen mij of leerlingen van Aventurijn ook naar een universiteit kunnen. Oudleerlingen werden aangenomen op MBO en HBO opleidingen, maar tot nu toe had nog niemand de wens het bij een universiteit te proberen. Tot vandaag Pepijn als eerste bewees dat die universiteit inderdaad mogelijk is!

Pepijn heeft zich als autodidact ontwikkeld tot ICT programmeur en als zodanig heeft hij op diverse plekken interessant werk kunnen doen. Hij merkte dat hij graag het programmeren zou combineren met meer electrotechnische zaken en besloot daarom vlak voor de zomer, zich aan te melden bij de Technische Universiteit Twente. Aangezien het diploma Aventurijn nog onbekend is mocht hij een colloquium doctum ( toelatingsonderzoek) doen. De hele zomer heeft hij keihard gestudeerd op zijn wiskunde B en natuurkunde. Zijn Engels haalde hij zonder enige extra inspanning. Vandaag kwam het verheugende bericht dat hij maandag kan beginnen met zijn studie electrotechniek.

Dus voor wie zich de vraag nog mocht stellen: ook met een Aventurijn achtergrond kan je worden toegelaten op de universiteit!

Gefeliciteerd Pepijn!

Posted in: Algemeen, blog schoolleider, Informail Berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *