Peutergroep op Aventurijn

Vanaf begin dit jaar is er weer een peutergroep op de dinsdag én donderdag van 9.00u- 14.30u. Als dat te lang is kan een kind ook om 12.00u worden opgehaald. Er is nog plaats!

Klik hier voor een filmpje over jonge kinderen op Aventurijn

Als je geinteresseerd bent, scroll dan naar beneden of neem contact op voor meer informatie en aanmelding

Aventurijn heeft ook algemene informatiemiddagen: klik hier voor meer informatie.

Uitgangspunten
Een peuter wordt langzamerhand nieuwsgierig naar andere kinderen. Er is echter nog geen sprake van écht samenspelen. Peuters spelen meestal naast elkaar ieder hun eigen spel, met zo nu en dan een interactie. De doelstelling van de peutergroep op Aventurijn is dan ook jonge kinderen de gelegenheid te geven met andere kinderen samen te zijn.

De nadruk zal komen te liggen op het ontdekken van de wereld om hen heen in de hele basale activiteiten zoals: kastanjes zoeken, broodjes bakken, spelen met zand en water, etc. Daarnaast zullen ze langzamerhand immiterend spel gaan ontwikkelen zoals bijvoorbeeld het spelen in de poppenhoek.
   

Op sociaal gebied zullen zij spelenderwijs leren omgaan met andere kinderen en volwassenen. De begeleider zal zorgen voor veiligheid en geborgenheid en regelmatig de kinderen uitnodigen voor een activiteit: liedjes zingen, verhaaltjes voorlezen, verven etc.

Wat doen we?
De speelgroep is op de dinsdag en donderdag van 9.00u-14.30u. De ochtend zal beginnen met een openingskring. Er wordt een liedje gezongen en een verhaaltje verteld. Herhaling en herkenning geven hierbij veiligheid. Rond 10.15u is er een sap moment. De kinderen nemen zelf wat te eten en drinken mee. Rond 12.30u wordt er geluncht en om 14.15 ronden we de dag weer af. Kinderen waarvoor de hele dag te lang is, kunnen om 12.00u worden opgehaald.

Ouders erbij?
In principe is het de bedoeling dat de kinderen hier zonder een ouder kunnen zijn. Uiteraard heeft dat even tijd nodig. Ouders kunnen er de eerste keren bij blijven.

 

Posted in: Algemeen.