Wild spotten met tieners

Vandaag zijn we met de bovenbouw (tieners) wezen wandelen. Of liever gezegd: wild spotten! Gehuld in donkere kleren en stevige stappers, gewapend met verrekijker en fotograferende mobieltjes, trokken wij het Deelerwoud in.

Na een tweetal presentaties van een van onze vrijwilligers (tevens vrijwilliger bij Natuurmonumenten) hadden we een goed beeld gekregen van het wild in dit woud: hoe ze eruit zien, hoe ze klinken en welke sporen ze achterlaten.
We hadden een gemêleerd gezelschap. Sommigen wilden vooral wandelen, anderen wilden wild zien, weer anderen kwamen mee voor de gezelligheid.

Gelukkig werden we niet teleurgesteld. Naast prachtige bomen, gaten van spechten in een boom, interessante uitwerpselen en vreemde bulten in het landschap, hebben we diverse damherten gezien en ook twee Schotse Hooglanders. Vooral de laatsten maakten best wel indruk.


Naast wild spotten is zo’n wandeling ook een verhelderend kijkje in het gedrag van je groepsgenoten (die in het stiltegebied glijden over stukken ijs, die van èlke boom een foto willen maken, op wie je bij elke kruising wéér moet wachten, die ‘iek’ roepen als we uitwerpselen bestuderen, die ook echt geïnteresseerd is in de uitleg, met wie je zo gemoedelijk in stilte kan lopen, en wie zich tot je verrassing allemaal laten verleiden tot het terugracen naar de auto’s…).
Karen Overdijkink, begeleider bovenbouw

Posted in: Algemeen.