Het T.T. team van Aventurijn wint juryprijs op first lego league!

 

prijsuitreikingHet Team Techniek (T.T.) won vrijdag 6 December de juryprijs tijdens de First Lego League in Doetinchem. Quinten, Lieve en Tom vertegenwoordigden het T.T. team op grootse wijze. De jury was onder de indruk van de samenwerking en de uitvinding van het aardbevingsbestendige bed. Ook hebben de kinderen een legorobot geprogrammeerd die opdrachten uit moest voeren. Met een echte lego beker en een fantastische herinnering gingen zij aan het eind van de dag tevreden naar huis. Dank nadenken1(1)ook aan Judith, Jillis en Pepijn voor de  begeleiding: het was een grootse leerervaring!

In de pers:

Het begon met een skype gesprek met een expert van Witteveen en Bos. In het kader van hun onderzoek naar Natuurrampen, hoorde het Team Techniek van Aventurijn over de meest voorkomende problemen tijdens een aardbeving: veel slachtoffers worden tijdens hun slaap getroffen en kunnen geen dekking meer zoeken. Tom (10 jr.) ontwierp daarop een bed dat tijdens een aardbeving speciaal beschermende functionaliteiten activeert. Daarnaast bedacht de hele school een spel met tips om tijdens noodsituaties toe te passen. Volgens Siefko Slob van Witteveen en Bos, is het belangrijk bewustwording te creëren. ‘Mensen kunnen met een huis van bamboe veel veiliger wonen, maar denken vaak dat materialen zoals beton veiliger zijn.’

Afgelopen vrijdagteam2 mochten de leerlingen hun oplossingen presenteren tijdens de First Lego League. In deze internationale wedstrijd onderzoeken jongeren door opdrachten en simulaties de interactie tussen techniek en maatschappij. Het team ontving de Juryprijs. De jury gaf hiermee unaniem haar waardering voor de combinatie van een robuust ontworpen robot, door een goed samenwerkend team met enthousiaste originele plannen. De reactie van de leerlingen? Het liefst willen ze over nieuwe problemen nadenken en oplossingen bedenken! Aventurijn, een kleine school voor avontuurlijk onderwijs, overweegt daarom een team op te richten van leerlingen die met bedrijven mee brainstormen over maatschappelijke en technische vraagstukken.

 

 

5 reacties

 1. Posted 7 december 2013 | Permalink | Reply to this comment

  Geweldig leuk dit te lezen. Gefeliciteerd!

  Groetjes, Baudy

 2. amy de waele
  Posted 7 december 2013 | Permalink | Reply to this comment

  WOW, supertrots op jullie!!

 3. Renske Muylwijk
  Posted 7 december 2013 | Permalink | Reply to this comment

  super leuk om te horen.
  complimenten hoor!
  groetjes van Renske

 4. Kiki
  Posted 8 december 2013 | Permalink | Reply to this comment

  Te gek, ik ben onder de indruk … gefeliciteerd met jullie prijs!!! Al mijn liefde …

 5. Posted 8 december 2013 | Permalink | Reply to this comment

  Wat fantastisch gedaan! Ik vind het een heel bijzondere uitvinding en vind het erg cool om de leeftijdsverschillen in het team te zien. Wat een mooi idee om bedrijven te helpen met jullie originele en verfrissende ideeën! Veel succes! Mireille

Subscribe to comments RSS

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree