A kind of Magic!

PICT0609

Het was een groot succes. Helaas konden er twee kinderen plotseling niet meedoen, dat was even improviseren, maar “the show must go on” en dat is gelukt!

Voor een foto verslagje klik hier

 

Volgende week is het weer zover: de musical “A kind op Magic”. 4 April, 19.00u in dorpshuis de Brink in Loenen.

Er wordt druk gerepeteerd, decors gebouwd en kleding gepast.

Deze keer is het een vrij jonge groep die meespeelt, met weinig toneel ervaring.
Toneelspelen betekent dat je , anders dan anders op Aventurijn, écht op de repetities moet komen, dat je je rol moet leren, dat je stil bent als een ander aan de beurt is, dat je soms even moet wachten. Allemaal vaardigheden die als vanzelf bij het voorbereiden van zo’n stuk aan de orde komen.PICT0642
Dat is voor sommige kinderen heel erg lastig; en roept dan ook weerstanden op. Met name deze leeftijdsgroep is bezig met te leren hoe het individu zich verhoudt tot de groep: Als één iemand niet meedoet, heeft de rest daar last van. Als jij het liedje al kent, is het toch handig om mee te repeteren omdat je ook de bewegingen erbij moet leren, of omdat je zo andere kinderen helpt het lied mee te zingen.

Het mooie van toneel is elke keer weer dat als we door al deze blokkades heen zijn er volgende week een fantastische voorstelling op het podium staat en alle spelers glimmen en schitteren.

Overigens, al is het voor sommige  best flink aanpoten, dansen anderen  vrolijk door de repetities heen;  ik zie álle kinderen ook genieten; dus het wordt vast een magisch festijn! Ik heb er vertrouwen in, en daar gaat deze voorstelling over.

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree