Een winkel voor geluk

Pict0240

Wat kan de sfeer toch per dag verschillen. Gisteren werden er kruisbogen getimmerd, waren er heftige emoties en mooie gesprekken over wapens, oorlog en ruzie. Vandaag daarentegen ontstond er een winkel waar je geluk kon kopen. Er werden betaalpasjes gemaakt, een pinautomaat, rekeningen geschreven en natuurlijk dingen bedacht waar je een beetje gelukkiger van kan worden. En dat zijn er best veel: een mooi hartje met fijne tekst, een lekkere massage, een goede wens, en niet te vergeten: “geluksnagellak”. De intensiteit waarmee zo’n zelfgekozen activiteit gepaard gaat is altijd weer fascinerend. Er is dan haast geen tijd om te pauzeren, andere kinderen worden ge├»nspireerd en ieder op zijn eigen manier gaat meedoen.

Zo’n les kan je van te voren niet verzinnen, dat ontstaat, dat bruist. En daar word ik dan weer gelukkig van: helemaal gratis!

Pict0236 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

2 reacties

  1. Maarten
    Posted 30 september 2014 | Permalink | Reply to this comment

    Ons huis is de afgelopen dagen gevuld met kruisbogen en zwaarden. Maar vandaag werd er vol trots een zelfgemaakte houten hamer getoond. Een geweldig groot ding! Die geschikt moet zijn om tentharingen mee in de grond te slaan. En hij mag mee naar de klusdag dit weekend. Komt vast nog van pas!

  2. Posted 2 oktober 2014 | Permalink | Reply to this comment

    Wat heerlijk dat kinderen zo de vrijheid hebben om te leren van het leven zelf! Ik ben enorm dankbaar dat Aventurijn daarin een voorbeeld is, en al wel 15 jaar begreep ik! Dat moet gevierd worden!

Subscribe to comments RSS

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree