Referentie 2: Willem de Ridder

Aventurijn bestaat dit jaar 15 jaar. Voor ons aanleiding om bekende mensen te vragen naar hun ervaringen met Aventurijn. In 2010 bezocht Willem de Ridder Aventurijn. Willem is auteur, verhalenverteller en radio maker. Dit is wat hem bij is gebleven over Aventurijn:

“Zelfs voor volwassenen is het een echt avontuur om kennis te maken met Aventurijn. Er valt daar zoveel te beleven dat je bijna jaloers wordt omdat je zelf nooit zo’n school hebt meegemaakt. Ik werd uitgenodigd om er een toespraak te geven over spiegelogie en kwam terecht in een soort heerlijk dorpje in de vrije natuur waar kinderen van alles kunnen ondernemen. Er was veel belangstelling voor mijn verhaal van de ouders en ook een aantal kinderen zaten geboeid te luisteren. Daarna heb ik rondgelopen door vele verschillende ruimtes en tuinen waar kinderen o.a. een eigen biologische winkel leiden, tuinieren, spelen, oude auto’s restaureren, maar ook lessen volgen, als ze dat interessant vinden. Kortom het voelt als een hechte gemeenschap zonder algemeen rooster of verplichte vakken. Kinderen worden voor het eerst serieus genomen en je merkt het meteen aan hun stemming. Ze voelen zich vrij en leren op hun manier en niet op de manier die wij volwassenen bepalen. Wow.
Er zouden veel meer Aventurijnen moeten komen, niet volgens een strak systeem, maar allemaal weer anders, zodat jong en oud kan blijven genieten.”

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree