Sharing Nature, natuurbeleving

sharingnature

Workshop: Sharing Nature

Workshopleider: Anne Mijke van Harten

28 mei, 14.00-15.00u en 15.00-16.00u Beide workshops zijn verschillend en kunnen dus ook allebei worden gevolgd. Meld je snel aan via het contactformulier want er is maar plaats voor 20 mensen per workshop!

kosten: gratis.

Doelgroep:Ouders, vrijwilligers en leerkrachten die met kinderen of volwassenen in de natuur bezig willen zijn. Gezien de aard van de open dag kunnen ook kinderen meedoen met hun ouders.

Hierbij nodigen we je van harte uit voor een workshop Sharing Nature natuurbeleving in de tuin van Aventurijn. 

Dankzij toekenning van het fonds Groen en Doen kunnen we je deze workshop gratis aanbieden! Sharing Nature is een benadering die in Amerika is ontwikkeld en wereldwijd wordt ingezet en maakt gebruik van ‘Flow-Learning’. De workshop wordt gegeven door Anne Mijke van Harten, coördinator voor Sharing Nature in Nederland
_MER2949 copy gespiegeld

Je leert tijdens deze workshop hoe je zowel kinderen als volwassenen kunt betrekken bij de natuur door middel van spelvormen die diepgaande natuurbeleving stimuleren. Je kunt dat wat je leert rechtstreeks gebruiken in het werken of samen zijn met de kinderen. Daarnaast kun je door middel van de spelvormen ook je eigen verbinding met de natuur verdiepen.

In de workshop leer je hoe je door middel van verbinding met de natuur mensen een gevoel van verwondering kunt geven. Door op Aventurijn zowel de kinderen als vrijwilligers deze ervaring met de natuur op te laten doen door middel van Sharing Nature spelvormen, stimuleren we het duurzaam omgaan met de omgeving op Aventurijn.

Wil je meer weten over het programma op de open dag 28 mei? Klik dan hier

Dit gedicht ontstond na een Sharing Nature workshop op Aventurijn:

Geuren

Gezellig met elkaar

Een plekje in de schaduw

Uit de zon

Rennen, voelen, denken, spelen

Ervaringen opdoen

Natuur beleven met ál je zintuigen

 

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree