Uganda op Aventurijn

koor9koor16koor1

Vandaag zou het kinderkoor uit Uganda een dagje meedraaien op Aventurijn, om vervolgens op de open dag ( 28 mei) een optreden te gevkoor5en. Dit betekende uiteraard dat voorafgaand aan dit bezoek wij met de kinderen spraken over Uganda, Afrika, gastvrijheid, armoede en rijkdom etc. Tot onze verbazing waren er best een aantal kinderen die erg opzagen tegen dit bezoek. “Ik voel mij dan schuldig dat wij rijk zijn en zij niet…” Dat was uiteraard aanleiding voor interessante gesprekken en diepgaande processen. De tieners maakten een heerlijke couscous salade en kwamen er achter dat een hele berg groente die gesneden moet worden eigenlijk zó verwerkt is als je het even samen doet. Dan is dat waar je tegenop zag ineens ook heel gezellig. koor15Een hapje boerenkool voor iedereen om kennis te maken met de Nederlandse keuken hoorde daar natuurlijk ook bij.

Het koor arriveerde vanochtend wat vroeger dan afgesproken, dat maakte dat er geimproviseerd moest worden waardoor de spanning gelijk gebroken was. Een aantal kinderen van ons waren nieuwsgierig en kwamen al gauw helpen alle spulletjes uit de bus te halen. Zo begon de uitwisseling van kinderen uit twee zulke heel verschillende culturen. We spraken Engels, hoorden elkaars taal, deden Nederlandse en Ugandese spelletjes, radijsjes proeven uit de moestuin, fietsen op de binnenplaats, touwtje springen en natuurlijk: muziek maken. Wij kregen eekoor6n workshop trommelen, en zingen en zij deden mee met onze koorrepetitie.

Al met al een dag vol nieuwe ervaringen voor iedereen. Tot slot werden wij 4 stemmig toegezongen waarbij iedereen muisstil luisterde; wat een passie, wat een geschenk. Dikke knuffels werden uitgedeeld, om elkaar volgende week weer te ontmoeten. Een bijzondere dag waarbij iedereen op zijn eigen wijze stappen heeft gezet en ervaringen opdeed. Dit gaat dieper dan welke leerboek ook: leren van het leven zelf…..!

Wil je ook horen hoe de muziek van deze Ugandese kinderen klinkt? Op 28 mei om 12.00u en 15.30u geven zij een concert op Aventurijn. Voor meer informatie klik hier

Your thoughts are welcome...

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Comment Spam Protection by WP-SpamFree