Bouwvergunning!

Het is alweer een jaar geleden dat wij opgeschrikt werden door een verwoestende brand. Nu is dan eindelijk de bouwvergunning binnen en gaan wij bijna beginnen met het herbouwen.

Wij kijken terug op een jaar waar heel veel is gebeurd. We hebben een noodruimte moeten inrichten en klaarmaken voor 3 groepen, we hebben met de kinderen nagedacht over wat wij zouden willen in een nieuw gebouw, wij kregen materialen en hulp uit onverwachte hoeken,  en natuurlijk is er op de achtergrond enorm veel energie gegaan naar gesprekken met de verzekeraar en het ontwerpen van een nieuw gebouw.

Momenteel zijn we bezig om het gebouwdeel dat er nog staat klaar te maken voor de eerste fase van de bouw: een nieuwe kleuterruimte. Deze zal na de zomer in gebruik genomen gaan worden. In Oktober gaat de tweede, grotere bouw beginnen. Een hele coördinatie om te zorgen dat dat met zo min mogelijk overlast voor de kinderen gaat verlopen. Gelukkig hebben we een aannemer gevonden die open staat voor de kinderen en meedenkt met de planning en veiligheid.

Maar nu het nieuwe gebouw: ecologisch? Vanzelfsprekend! Het wordt een gebouw dat uiteraard weinig energie zal verbruiken, gebouwd en geïsoleerd wordt met natuurlijke materialen. Het zal gebouwd worden in zgn. houtskeletbouw. Kinderen hebben hun wensen uitgesproken, waar ook rekening mee is gehouden. Zo komen er meerdere kleinere studieruimtes, deuren naar de tuin, een begroeid dak, veel licht, een plek om voorstellingen te geven en een overdekte buitenruimte. Natuurlijk waren er ook wensen die helaas niet uitgevoerd gaan worden zoals een glijbaan vanaf het dak bijvoorbeeld.  Het is nu nog even keihard werken om alles voor elkaar te krijgen, maar als het eenmaal klaar is zijn we dat waarschijnlijk snel vergeten!

Het gebouw is ontworpen door architecten bureau ir. A.M. de Vos 

Het zal worden uitgevoerd door: aannemersbedrijf van Engeland

Posted in: Algemeen, blog schoolleider.