concert

Vandaag gingen we met 7 kinderen van 7-18 jaar naar een écht concert van “Het Gelders Blaaskwintet” met de Gran Partita van Mozart. Op Aventurijn mogen de kinderen kiezen voor een activiteit, dus degene die meegingen hadden er zin in. Aangekomen in het concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem: “Wow, dit is chique!” Eerst naar de W.C. natuurlijk. Dat was al een ervaring op zich; heel veel spiegels, zware deuren…verwondering al om.

We zaten op de eerste rij; alles was goed te zien en te horen. Tussen de delen door werd er uitleg gegeven over de instrumenten, maar ook werd er met het publiek gecommuniceerd en gemusiceerd. We klapten met de hele zaal op het ritme van “Mozart, Beethoven en Brahms”. “Wie weet wat een componist is? “ werd er speciaal aan de Aventurijners gevraagd. Eén van de, doorgaans wat stillere kinderen durfde te antwoorden: “Iemand die muziek maakt. En ik ben DJ dus ik maak ook muziek!” Toen ik hem later complimenteerde met het feit dat hij in zo’n grote zaal durfde te antwoorden was zijn reactie: “Als ik later DJ ben moet ik toch ook een grote zaal toespreken?!”. 

Tot slot mochten ze ook nog wat instrumenten uitproberen. “Misschien wil ik wel klarinet leren spelen.” In de auto op de terugweg waren alleen maar enthousiaste geluiden te horen:  ”Je wordt er wel rustig van, van deze muziek”

maar vooral:

“Zullen we gewoon elke week naar een concert gaan?”

meer weten over Aventurijn? Kom dan naar een infomiddag

Posted in: Algemeen, blog schoolleider.