De tuin is mijn keuken

Wat is er lekkerder om op een zomeravond je eigen wrap te bakken op een zelfgebouwde oven, en dan te vullen met salade die je gewoon overal kunt vinden…

Bouw je eigen oven en bak je eigen wrap

Je hebt nodig:

  • Bakstenen
  • Gietijzeren wok, liefst zonder oren en helemaal bol aan de onderkant
  • Hout om vuur te maken
  • Brooddeeg zonder gist (meel, olie, water,zout)
  • Vulling van wilde planten

Zo bouw je de oven

Van de bakstenen stapel je driekwart van een cirkel met als doorsnede de maat van de wok en ongeveer 50 cm hoog. Je zet de wok er omgekeerd bovenop als een soort deksel. Het vuurtje stook je onder de wok.

Zo bak je de wraps

Van het deeg maak je eerst een bolletje en daarna maak je dat bolletje helemaal plat (of je rolt het uit) Maak het zo dun mogelijk. Je legt de wraps op de omgekeerde wok (olie is niet nodig en kan zelfs gevaarlijk zijn!). Even aan beide kanten opbakken; klaar.

Zo maak je de vulling

Voor de vulling kan je een salade maken van wilde planten. Denk bijvoorbeeld aan: zevenblad, paardenbloem bladeren, oostindische kers (de bloemen en bladeren), madeliefjes (de bloemen). Let wel op dat het geplukt wordt op een plek waar niet al teveel vervuiling is.

Een lekker sausje maakt de wrap compleet. Eet smakelijk!

Wil je deze oven in werking zien en de wraps proeven? Kom dan 13 mei (hemelvaartdag) naar de grote open dag van Aventurijn. Aventurijn bestaat 10 jaar: een groot feest vol inspiratie met vele activiteiten voor jong en oud.

Posted in: Publiciteit.
Tagged: .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *