Eerste Hulp Bij Oprichting B3-school

Steeds meer mensen besluiten zelf een B3 school op te richten. Dat is niet niks. Aventurijn is ruim 20 jaar een B3 school. Oprichtster Hannah de Vos-Beckers zal in deze cursus de deelnemers ondersteunen en inspireren bij het opzetten van een school: waar let je op, wat wil de inspectie zien, en hoe maakt je initiatief kans om op langere termijn te blijven bestaan. Over hoe de inspectie het wil; daar is naturlijk al veel over te vinden op internet, maar de kennis uit de praktijk en handige tips zullen deze kennis verlevendigen en verdiepen. Want er komt veel meer bij kijken dan alleen de inspectie…

Het is mijn bedoeling dat eenieder na een cursusmiddag geïnspireerd weer aan de slag kan. Dat betekent ook dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en vragen. De hieronder vermeldde onderwerpen zijn een richting van denken. Aan het eind van elke cursusdag zal met elkaar besproken worden wat de focus voor de volgende keer zal zijn. De middagen zijn interactief en speels.

Bij de cursus inbegrepen is een dag meedraaien op Aventurijn en een individueel coaching gesprek met Hannah.

 

Wanneer?

Woensdagmiddagen van 13.30-17.00u

Meeloopdag en coaching gesprek zijn op afspraak

Kosten:

€250,- inclusief 1 individueel coaching gesprek van 45 min op afspraak en een dag meelopen op Aventurijn met 30 minuten nabespreking.

Aanmelden:

Wilt u met minimaal 4 mensen deze cursus volgen dan maken wij met de deelnemers afspraken over de data. Stuur ons een mail onder vermelding van “ cursus 1” en het aantal deelnemers dat met u wil deelnemen. U krijgt dan een aanmeldingsformulier van ons toegestuurd. Uw aanmelding is compleet als het bedrag is overgemaakt.

 

Wat gaan we doen?

Dag 1

  • De schoolgids. In de schoolgids beschrijf je de visie van de school. Het is je visitekaartje naar de buitenwereld. Tijdens de eerste middag zullen we eerst kennismaken met elkaar en Aventurijn. Vandaaruit bekijken we op een speelse manier hoe je tot het schrijven van een goede schoolgids kunt komen voor jouw eigen school.

Dag 2

  • De Inspectie. Als je een school opzet zal je met de inspectie te maken krijgen. Tijdens deze middag gaan we dieper in op wat de inspectie van je verwacht, en waar je op zult moeten letten. Welke documenten en protocollen kom je tegen.

Dag 3

  • Organisatie Wat voor een organisatievorm kan je kiezen, hoe ga je ook met elkaar om en hoe regel je de financiële zaken. Wat voor een vergaderstructuren ga je hanteren etc. Een vrij droog onderwerp, het hoort erbij en we kunnen er een feestje van maken…

Dag 4

  • Afronding langzamerhand zal je school meer concrete vormen gaan aannemen: wat is er nog nodig om te kunnen starten in September? Waar loop je nog tegen aan?
Posted in: Algemeen.