Ik werk op een B3 school! cursus 2

Er ontstaan steeds meer kleine B3 scholen die net gestart zijn. Het eerste enthousiasme zakt wellicht wat, en de uitdagingen komen in beeld. Het is dan fijn om even met iemand te sparren in hetzelfde schuitje heeft gezeten en weer geinspireerd terug naar je eigen school te gaan.

Hannah de Vos-Beckers is al ruim 22 jaar bezig met Aventurijn. Zij heeft veel scholen zien komen en gaan en weet uit eigen ervaring waar de uitdagingen liggen. In deze cursus kan zij antwoorden op vragen, maar ook inspireren door te vertellen, te spelen en te coachen. De hieronder aangegeven thema’s zijn een voorstel; in overleg met de cursisten kan het programma worden aangepast. De curus is bedoeld voor een team, zodt naast informatie er ook gewerkt kan worden aan de samenwerking in het team.

De bijeenkomsten zijn speels en interactief en worden in overleg met het team samengesteld.

 

Kosten:

€250,- 

Aanmelden:

Stuur een mail U krijgt dan een aanmeldingsformulier van ons toegestuurd. Uw aanmelding is compleet als het bedrag is overgemaakt.

Wat kunnen we doen?

 

  • Een kijkje in de keuken van Aventurijn. Vaak is het aanwezig zijn op Aventurijn, het zien en horen over het onderwijs op Aventurijn voor velen een inspiratie.
  • Communicatie: Alles valt of staat met communicatie. Communicatie met de kinderen, collega’s en ouders. Hoe communiceer je, wat kom je tegen? Er zijn veel manieren om met communicatie bezig te zijn: geweldloos communiceren, spelend communiceren of vergadertechnieken.
  • Spelend leren. Hoe leren kinderen van nature, en hoe kan je dat ondersteunen? Wat kan je aanbieden in de voorbereide omgeving of aan concrete activiteiten om kinderen uit te dagen en te stimuleren zich te ontwikkelen op diverse fronten?
  • De sfeer op school. We willen allemaal een fijne sfeer op onze school. Toch zal je merken dat er dingen gebeuren die je niet wilt. Hoe ga je daarmee om? Je kunt denken aan vrijheid versus structuur, ontscholings processen, zorgleerlingen, taalgebruik etc.

 

Posted in: Algemeen.