Kerst 2020

 

Kerst op Aventurijn….elk jaar weer anders maar ook met een paar mooie tradities. Na sinterklaas hadden we dit jaar érg kort tijd om de kerst voor te bereiden, toch was mooi te zien dat ieder er op zijn/haar manier bij betrokken was: helpen versieren, toneelstuk maken, meezingen in het koortje, DJ zijn, vuurman zijn of een speelfilm maken.

Kerst is een feest van verbinden, licht, samen delen. Daar ging de viering dan ook over. Na een mooi kerstliedje van 3 meiden en een mandoline, werd de kerstfilm vertoond die door de bovenbouwers ( de tieners) was gemaakt. Het kerstverhaal maar dan anders. Dat was een boeiend proces: zijn de grapjes echt leuk, voor iedereen? Wanneer is iets kwetsend, wanneer grappig? Hoe plan je het geheel? Hoe werk je samen? Uiteindelijk zijn ze, een dag voor de premiere, met bijna de hele groep naar de Loenense schaapskooi gegaan en hebben eensgezind een film gemaakt. Prachtige beelden, mooie lichtval en hilarische stukjes, o.a. met een engel in de boom.

Daarna waren de jongere kinderen aan de beurt. Een verhaal over een eenzame koningin die er achter kwam dat je een feest samen moet vieren, en dat delen juist heel leuk kan zijn. Danseressen, goochelaar, acrobaat, zangers, alles kwam voorbij.

Tot slot maakten we het, met ieder een kaars, helemaal licht. Een heerlijke potluck in de Ger, groot vuur buiten, en binnen prachtig gedekte tafels.

De dag erna traditiegetrouw: opruimen met ouders en kinderen en afsluiten met…..

Oliebollen!

Fijne feestdagen en een avontuurlijk 2020 toegewenst!

 

 

 

Posted in: Algemeen, blog schoolleider.