Universiteit

De eerste oud-leerling van Aventurijn is afgestudeerd aan een universiteit; elektrotechniek in Twente.

Dat is natuurlijk geweldig. Zowel voor Pepijn als voor Aventurijn. Hij heeft voor ons bewezen dat, ook als je geen regulier VWO diploma hebt, je naar de universiteit kunt. Gewoon omdat het bij je hoort en je er plezier in hebt. Omdat je je hele leven hebt kunnen doen wat belangrijk voor je is, dat er geen blokkades zijn opgeworpen door systemen of opgelegde verwachtingen. Dat, als je dan eenmaal op de universiteit zit, je daar bent om dat je je de kennis wilt eigen maken, en niet om een tentamen te halen. Dat alle medestudenten naar jou kijken als de prof vraagt of er nog vragen zijn…. Want door vragen te stellen kom je pas echt verder.

Voor ons is van belang te zien dat oud-leerlingen ergens terecht komen waar zij zich verder kunnen ontwikkelen, met of zonder papiertje, MBO of universiteit. Op de markt, bij de vlinderstichting of op het toneel. Wat een mooie diversiteit!

Was Pepijn uitgelaten, superblij of trots bij de uitreiking van het zijn bachelor diploma? Nou ….nee. Professor/doctoraal hoed vilt zwart met kwastjes - Fopshop ...Voor hem was het één van de stappen in zijn ontwikkeling. Oh ja, daar hoort dan zo’n uitreiking bij; met velen in een grote zaal, praatjes, een handtekening op een papiertje, een roos, een foto en een zwarte platte hoed op waar een kwastje aan bungelt. Dat je als oud Aventurijner dan blijft ontdekken en experimenteren bleek toen wij zagen dat Pepijn met met zijn buurman een wedstrijdje deed wie het eerste het kwastje op de hoed had gezwiept. Dat viel, zelfs voor een kersverse ingenieur niet mee. Tja, er blijft altijd iets te leren…

Aventurijn is op zoek naar nieuwe begeleiders en vakdocenten. Meer informatie: klik hier

Posted in: Algemeen, blog schoolleider.