Aventurijn Informail

Beste mensen,

Het is alweer herfstvakantie. De tijd en de ontwikkelingen gaan snel. Er komen steeds meer reacties op de mogelijkheid voor kinderen die thuisonderwijs volgen om een aantal dagen mee te draaien. Sommigen maken gebruik van de strippenkaart, anderen komen een of meer dagen vast naar school. De belangstelling voor de school neemt nog steeds toe. De ouder-peutergroep heeft op 6 november haar eerste bijeenkomst (er is nog plaats).

Wij groeien steeds meer richting middelbare school. Mooi is te zien dat de oudste kinderen (13-14 jaar) op een heel andere manier bezig zijn dan de wat jongere kinderen. Zij willen gerichte lessen, vragen om huiswerk en zijn zeer doelgericht bezig. Aan hen worden o.a. lessen Spaans, Hebreeuws, Engels, maatschappijleer, handwerken, jambee, en programmeren gegeven. Hiervoor komen regelmatig vakdocenten naar school. Ook de bezoekjes van buitenlandse gasten vallen bij deze oudere kinderen in goede aarde. Wij zijn bezig met het inrichten van een “talenlaboratorium” Een plek waar van diverse talen niet alleen lesboeken, maar ook stripboeken, bandjes en spelletjes staan. Want ook hier zien we weer dat de kinderen vaak al spelend leren. Neem nou bijvoorbeeld Engels: samen een Engels wetenschapsspel spelen, op de walkman naar de Canterbury tales luisteren terwijl je knutselt, een dagje buitenlanders op bezoek, en zingen en vertalen van engelse liedjes.

Naast nieuwe kinderen en begeleiders, lopen er ook nu ook twee dwerg-geitjes op het terrein. De kinderen werkten hard aan een omheining en stalletje. Vorige week kwamen ze dan eindelijk: Vlekje en Streepje. Nieuwe dieren leveren zo hun bijdrage aan de verrijking van het leven op Aventurijn, maar ook een oude, stervende kip was voor een aantal kinderen een hele ervaring. Met veel zorg werd de kip begraven, bloemen gezocht, en een liedje gezongen; want ook sterven hoort bij het leven. Mooi om te zien met wat voor een vanzelfsprekend respect hier door de kinderen mee wordt omgegaan.

Onze actie voor de Pestalozzi school in Ecuador leverde tot nu toe 225,- euro op. Namens Rebeca en Maurizio Wild: bedankt! Wil je nog een bijdrage leveren: Aventurijn, Voorsterweg 1 7371 GA Loenen rekening: 336768923 o.v.v. Pestalozzi. Wij zorgen dan dat het in Ecuador terecht komt.

De financiële situatie van Aventurijn is nog niet sterk genoeg. De school trekt nog een te zware wissel op het persoonlijk inkomen van de begeleiders en hun gezinnen. Een van de ouders is druk bezig met het werven van fondsen en het benaderen van het bedrijfsleven. Heb je nog suggesties of een zak met goud? Alle hulp is welkom!

Hagar is zwanger en gaat vanaf januari met zwangerschapsverlof. Wij zijn zeer blij dat zij op deze manier mede zorg draagt voor de toekomst van de school; maar op de korte termijn betekent het dat wij een vervanger zoeken vanaf januari tot de zomervakantie. Wie wil, of weet iemand die wil? Als de school zo doorgroeit is het niet uitgesloten dat er ook na de zomervakantie nog plaats is voor deze begeleider.

In het internationale tijdschrift “Seal magazine”verscheen een artikel over Aventurijn: Het staat op de webstek (www.aventurijn.org ) op de engelse pagina onder columns.

Het boek van Edward van de Vendel is uit: “slik gerust een krijtje in” uitgegeven bij Querido. Het ziet er mooi uit en vertelt kinderen op een luchtige en humoristische manier over allerlei zaken rondom onderwijs ; vier pagina’s gaan over Aventurijn. Zie ook onze website: www.aventurijn.org onder “nieuws”.

De kinderen willen na de herfstvakantie beginnen met het maken van kerstkaarten. De opbrengst van de verkoop gaat in het potje voor een trampoline. Wil je ook kerstkaarten bestellen dan kan je een mailtje sturen naar: kerstkaarten@aventurijn.org ovm van je naam, adres en het aantal setjes dat je wilt ontvangen. Een setje van 5 kaarten met enveloppe kost E 2,-. Als je ze toegestuurd wilt krijgen dan komen daar de portokosten bij.

Betaling kan na ontvangst.

Een heerlijke herfst toegewenst!

Aventurijn

Posted in: Algemeen.
Tagged: .