Verrijkingsjaar voor jongeren.

Er zijn steeds meer jongeren die tussen wal en schip vallen; op school werken ze toe naar een diploma in de veronderstelling dat dat de enige route tot succes is. Succes wordt dan vaak gezien als toegelaten worden op een opleiding en daar weer verder gaan met studeren voor…alweer een diploma. Met dat diploma hopen ze kans te maken op een baan. Herken je dat?

Maar wat nou als al die druk maakt dat je je nú niet gelukkig voelt? Wat doet dat met je?

Op Aventurijn draaien wij het om; je gaat eerst leren hoe je je eigen weg kunt vinden, hoe je in het “nu” kunt zijn, om vanuit een innerlijke drijfveer op pad te gaan naar een toekomst die je zelf vorm geeft. Met of zonder diploma; dat bepaal jíj.

Aventurijn biedt proces gestuurd onderwijs, waarbij het gaat om het terugvinden van je basis en het weer vinden van een open houding naar het leven toe. Het gaat om het vinden van gereedschappen voor je leven. Dat is best lastig als je jong bent; je mag hier je onzekerheid omarmen en van daaruit groeien naar een eigen route.

Dit verrijkingsjaar kun je zien als een reis. Je zet een eerste stap, je maakt plannen, bepaalt wat je meeneemt, hoe je reist, je stelt doelen, je communiceert met je reisbegeleider en je maakt aan het eind van het jaar een reisverslag: geschreven, gefilmd, vertellend, geschilderd of gezongen; wat past bij jou. Misschien is die reis wel veel interessanter dan de eindbestemming…

Praktisch

Je draait dit verrijkingsjaar 5 dagen per week mee op een groep van maximaal 15 tieners van 12 tot 18 jaar. Veel van hen zijn al langer op Aventurijn, anderen zullen net als jij een verrijkingsjaar doen. Daarnaast zijn er op Aventurijn ook jongere kinderen en werkende volwassenen aanwezig die je regelmatig tegen zult komen. Zie het als een plek waar iedereen elkaar kent en gelijkwaardig en respectvol met elkaar omgaat.

Wat dit jaar voor je betekent zal aan je eigen inzet liggen: er is veel mogelijk op Aventurijn, je kunt zelf initiatieven nemen, er worden zaken aangeboden, of misschien heb je vooral behoefte aan een jaar even helemaal geen druk. Wat je meeneemt vanuit Aventurijn heb je grotendeels in eigen handen. Je spreekt regelmatig met je begeleider zodat je gaat ontdekken hoe je in elkaar zit, waar je passie zit en waar je struikelblokken.

– Schooltijden: 9.00-.14.30, woensdag 9.00-13.00

– Kosten: € 6153,-

– Je voldoet gewoon aan de leerplicht.

– Waar: Aventurijn, Voorsterweg 1 , 7371 GA Loenen

– Voor wie? Voor jongeren tussen de 16 en 18

Wil je meer weten? Kom dan naar een informatiemiddag of mail naar: Hannah@aventurijn.org

Posted in: Algemeen, Publiciteit.